Case Studies

Providing access solutions across all business sectors

Henri Lloyd, Carnaby Street

Popular retail store, Henri Lloyd, required a stair lift for its Carnaby Street branch. The stair lift needed to fit in with the contemporary interior of the store, as well as being in compliance with both Part M of the Building Regulations and the Dis...

View

Ferrari Store, Regent Street

The first British Ferrari retail store required a bespoke, independent access lift to comply with the Disability Discrimination Act (DDA) 2005. The aim was to provide step-free access for both shoppers and staff.

View

Butts Dental Practice

Butts Dental Practice required a DDA compliant access solution to allow it to expand its practice into the basement of its Victorian building. Due to space restrictions, the dental practice wanted to explore the possibility of an external platform lift.

View

Abbeydale Tennis Club

Step-free access was a priority for Abbeydale Tennis Club, as part of its £1.5 million refurbishment. This was because its new luxury member’s clubhouse, housing four new tennis courts, was to be split over two levels.

View

Somerville College

Somerville College takes pride in the warm relationship it has enjoyed with Margaret Thatcher & The Platform Lift Company, Margaret studied here and was appointed an Honorary Fellow of the College in 1970.

View

University of Nottingham

As part of a planned refurbishment, architects specified the installation of a platform lift to enable disabled students to access all areas in the postgraduate offices of the sustainable research building at The University of Nottingham.

View

Maynard School

Maynard School required a DDA access solution for its new classrooms. To link the junior building with the new building at different levels, a platform lift would be necessary to comply with the Disability Discrimination Act (DDA).

View

Walkabout Themed Bars

The popular Australian-themed bar chain, Walkabout, wanted to provide access for all to comply with DDA accessibility. As each Walkabout venue was different, the lift design needed to be tailored for each location.

View